Boxsprings

Merk -

Maat +

Geschikt voor -

Seizoen -

Dessin -

Type matras -

Materiaal -

Gewichtsklasse -

Stevigheid -

Type slaper -

Vulling -

Kleur +

Boxspring kern -

Boxspring V450 – Vlak

948,001.298,00

Boxspring V500 – Vlak

948,001.305,00

Boxspring V650 – Vlak

998,001.550,00

Boxspring Solution met opbergruimte

1.099,001.299,00

Boxspring Selected – Vlak

1.399,001.760,00

Boxspring Selected – Elektrisch verstelbaar

2.099,002.750,00

Boxspring V500 – Elektrisch Verstelbaar

1.598,002.160,00

Caresse Boxspring 3850

1.495,002.095,00

Caresse Boxspring 6010

2.495,003.095,00

Boxspring Monza

699,00999,00

Boxspring Oslo

499,00799,00
Boxspring Caresse 4750

Caresse Boxspring 4750

1.495,002.095,00

Boxspring kopen? Het is de populairste keuze voor een nieuw bed. Hoe maak je een goede keuze, waar moet je op letten en wat zijn de voordelen van dit type bed? We leggen het je uit, aan de hand van de matrasbodem, het matras en de eventuele topper daar bovenop.

Wat is een boxspring?

Wat is een boxspring en wat maakt dit een comfortabele keuze om in te slapen? Het is een samenstelling van drie belangrijke onderdelen:

 • Matrasbodem
 • Matras
 • Topper

Matrasbodem

De matrasbodem vormt de basis van de boxspring. Het is een bedbodem met springveren, die van onderuit zorgt voor de belangrijke ondersteuning die je helpt prettig te slapen. Het is een beklede bak van hout of metaal, met daarin een metalen of houten frame. Hierin zitten de Bonell- of pocketveren, die zorgen voor de ondersteuning zoals een dik matras.

Er is wat dat betreft geen sprake van een echt matras op de bodem, maar het heeft wel de werking daarvan. De stevige bak creëert een goede basis voor de rest van het bed. De veren zorgen er van onderuit voor dat de rest van het bed zowel comfortabel ligt als een goede ondersteuning biedt. Je slaapt in een heerlijk bed, waarbij de bodem bekleed kan worden in hetzelfde materiaal als het matras en de topper die daarop volgen. 

Matras

Bovenop de matrasbodem van de boxspring volgt het matras. Dit is de tweede laag van de combinatie, dat bijdraagt aan de goede ondersteuning van jouw lichaam als je slaapt. Het matras is er in allerlei varianten, afhankelijk van waar je het lekkerst op slaapt:

 • Koudschuim
 • Traagschuim
 • Latex

Met koudschuim, traagschuim of latex kies je voor een afdeklaag, rondom de bijvoorbeeld pocketveren die zorgen voor de ondersteuning en een belangrijk deel van het comfort. De verschillende materialen hebben zo hun eigenschappen, waardoor je slaapt in een bed dat koeler blijft of zich goed vormt naar je lichaam. 

Topper

Bovenop het matras maak je op een boxspring gebruik van een topper. Dit topmatras is 5 tot 20 centimeter dik en daarmee dunner dan de andere lagen van het bed. De belangrijkste functie van dit onderdeel is het bieden van comfort, zodat je daar lekker op zal slapen. 

Tip: kies je voor een 2-persoons boxspring die je elektrisch kunt verstellen? Kies een split-topper, om de beide delen van het matras los van elkaar omhoog te kunnen zetten. 

Bonell- en pocketvering voor een boxspring

Kies je voor een boxspring bed? De gebruikte veren bepalen voor een groot deel hoeveel comfort en ondersteuning je zal ervaren. Bonell-vering is de goedkoopste optie. Er is sprake van een spiraal, waaraan de veren zitten die zorgen voor de ondersteuning in het matras. Kies je in plaats daarvan voor pocketveren? Ze zijn afzonderlijk verpakt, waardoor ze ook los van elkaar kunnen bewegen. Het grote voordeel is dat ze precies de ondersteuning bieden die je lichaam nodig heeft.

Pocketveren maken het mogelijk om het bed in te delen in (lichaam)zones. Dus wil je extra ondersteuning bij de schouders en bijvoorbeeld de heupen? Dat lukt met pocketveren, die op andere plekken voor het lichaam juist wat minder stevig kunnen zijn. Zo slaap je op een fijn bed, dat er met de goede ondersteuning voor zorgt dat je pijntjes bij het opstaan kunt voorkomen. 

Elektrisch verstelbare boxspring

De boxspring is een mooi bed om te zien, dankzij het robuuste voorkomen en overtuigende formaat. Bovendien heb je de mogelijkheid om de bedden elektrisch te verstellen, dankzij de ruimte die er is voor een motorische aandrijving.

Wil je het bed makkelijk omhoog kunnen zetten en daarbij zowel het hoofdeinde als voeteneinde bedienen? Er zijn boxsprings beschikbaar die je elektrisch kunt instellen op de manier die je wilt. Zo kun je nog even lekker lezen in bed, zet je jouw voeten makkelijk een stukje omhoog of geniet je extra van het ontbijt op bed dat je krijgt. 

Boxspring kopen: ervaar de voordelen

Wil je een boxspring kopen? We helpen je graag een goede keuze te maken en vertellen je natuurlijk over de voordelen. Dus ben je benieuwd waar je op kunt rekenen? We zetten het voor je op een rij:

   • Goede ondersteuning
   • Voor iedere slapen
   • Uitstekende ventilatie
   • Lange levensduur
   • Hoge instaphoogte

Goede ondersteuning

Het bed biedt je de juiste ondersteuning, waarvoor je kiest met bijvoorbeeld de pocketveren. Wij helpen je een bed te kiezen dat meer stevig of juist zachter aanvoelt, zodat je daar lekker op kunt slapen.

Dankzij de combinatie van de bedbodem, het matras en daarna de topper lig je heerlijk comfortabel en krijg je ondertussen de juiste ondersteuning. Het combineert de belangrijkste eigenschappen, voor een bed waarin je iedere ochtend fris wakker zal worden.

Tip: vind je het belangrijk dat het bed zich vormt naar jouw lichaam? We denken graag met je mee over de mogelijkheden in traag- en koudschuim. 

Voor iedere slaper

Ben je een zijslaper, een rugslaper of een buikslaper? Het is goed mogelijk om de boxspring daarop af te stemmen. Heb je wat meer ondersteuning nodig of ben je op zoek naar een bed dat wat meer comfortabel en zacht aanvoelt? Wij helpen je het bed te vinden waar je op je zij, op je rug of op je buik lekker in zal slapen. 

Uitstekende ventilatie

De goede ventilatie van de boxspring-bedden zorgen ervoor dat het zelfs op zomerdagen niet te warm wordt. Het is een fijn bed, om fris in wakker te worden en klaar te zijn voor de nieuwe dag. 

Lange levensduur

Een boxspring bestaat uit een solide constructie, waardoor je kunt rekenen op een lange levensduur. De topper helpt ervoor te zorgen dat zowel het matras als de matrasbodem daaronder niet hard slijten. In plaats daarvan blijven ze lang van goede kwaliteit, zodat je er jarenlang lekker op slaapt.

Hoge instaphoogte

De hoge instap van een boxspring is voor veel mensen heel prettig. Het voorkomt dat je uit een laag bed moet stappen en daar ’s morgens meteen last van hebt. ’s Avonds stap je in een lekker hoog bed, waardoor ook dit makkelijker gaat dan bij veel andere modellen.