Matrassen

Merk -

Maat +

Geschikt voor -

Seizoen -

Dessin -

Type matras -

Materiaal -

Gewichtsklasse -

Stevigheid -

Type slaper -

Vulling -

Kleur +

Boxspring kern -

Matras Nero Koudschuim

132,00338,00

Matras Florida Pocketvering

155,00290,00

Matras Flora Koudschuim

180,00460,00

Matras Ranger Koudschuim

235,00600,00

Topmatras Bronze Koudschuim

129,00339,00

Topmatras Bronze Traagschuim

159,00519,00

Matras Star Comfortschuim

84,00193,00

Matras Prestige Pocketvering

231,00778,80

Kindermatras Sams Comfortschuim

45,0050,00

Kindermatras Sams Koudschuim

65,0080,00

Topmatras Bronze Traagschuim – met split

369,00569,00

Topmatras Bronze Koudschuim – met split

299,00389,00

Matras kopen? Binnen ons uitgebreide aanbod met hoogwaardige matras vind je de beste keuze om heerlijk op te slapen. Dus zoek jij een stevig of zelfs hard matras? Of word je liever wakker op een zacht matras waar je ’s avonds heerlijk in weg kunt zakken? Wij helpen je het matras te vinden waar je naar op zoek bent.

Je hebt de keuze uit een breed aanbod matrassen. Ze zijn stuk voor stuk uitstekend van kwaliteit, hoeven niet veel te kosten en zijn natuurlijk beschikbaar in de maat waar jij naar op zoek bent. En vind je het belangrijk om te slapen op koudschuim, op traagschuim of misschien op pocketvering? Wij leggen je graag uit wat de verschillen zijn, zodat je er een goede keuze uit kunt maken. Het is de makkelijkste manier om zeker te weten dat je er heerlijk op zal slapen.

Type matras: waar wil je op slapen?

Wil je een matras kopen en zeker weten dat je een fijne en comfortabele keuze maakt? Het is vooral belangrijk om goed te kijken naar de verschillende soorten matrassen. De vulling, het materiaal en de afwerking bepalen voor een groot deel of je daarop lekker comfortabel in slaap zal vallen.

Wij zetten de verschillende materialen voor je op een rij, zodat je daar een goede keuze uit kunt maken:

 • Koudschuim
  Kies je voor een koudschuim matras? Het wordt ook wel HR-schuim genoemd. HR staat voor High Resilience. Het is verreweg de meest gebruikte schuimsoort in matrassen. Er is bijna altijd sprake van minimaal één laag koudschuim, dat natuurlijk beschikbaar is in allerlei kwaliteiten. In veel gevallen is er sprake van een combinatie met bijvoorbeeld gelcomponenten.
  Tip: koudschuim is overigens niet specifiek koud. De naam komt van de manier waarop het schuim gemaakt wordt en zegt niets over de (nacht)temperatuur daarvan. 
 • Latex
  Slapen op een matras van latex? Het is een materiaal van natuurrubber of een synthetische variant. De beide soorten zorgen voor een soepel bed, waarin je toch voldoende ondersteuning zal ervaren. Over het algemeen is natuurrubber de beste keuze, al wordt ook de synthetische variant daarvan steeds beter. Houd er rekening mee dat een latex matras over het algemeen wat minder goed zal ventileren en dus warmer kan worden. 
 • Pocketvering
  Een pocketvering matras is de meest populaire keuze. Het gaat om metalen springveren, die verpakt zijn in een zakje van textiel. De matrassen hebben tientallen tot zelfs honderden pocketveren, soms zelfs in meerdere lagen op elkaar. De veren bewegen onafhankelijk van elkaar, bijvoorbeeld om de verschillende zones van je lichaam steviger of juist zachter te ondersteunen. 
 • Polyether
  Een matras van polyether is goedkoper dan veel van de nadere matrassen. Er wordt ook wel gesproken van PE-schuim. Het materiaal is goed geschikt voor een bed, maar voelt minder comfortabel aan dan de andere soorten schuim die er beschikbaar zijn. Zoek je een matras voor de logeerkamer of wil je daar gewoon goedkoop gebruik van maken? Dan is dit een interessante keuze. 
 • Traagschuim
  Traagschuim matrassen kennen we ook wel als die van memory foam. Het is een visco-elastisch schuim, dat als het ware een geheugen heeft. Het materiaal reageert op de warmte van je lichaam, om zich daaraan perfect aan te passen. Je voelt geen drukpunten, omdat het bed zich als het ware naar jou zal vormen. Traagschuim is heel gebruikelijk als de comfortlaag bovenop de rest van het matras. 

Maat: afmetingen van het bed

Wil je een matras kopen en ben je benieuwd naar de afmetingen die je daarvoor het best kunt gebruiken? Het is belangrijk om goed te kijken naar de lengte en de breedte:

 • Lengte van het bed
  Hoe lang is het bed waar je in slaapt of dat je wilt gaan kopen? De meest gebruikelijke maat is 200cm. Je kunt de maat van je bed aanhouden voor de afmeting van het matras. Heb je dus een bed van 200cm? Dan koop je ook het matras in die maat. Daarnaast kun je gebruik maken van 210cm of 220cm, als je langer (meer dan 185cm) of veel langer bent (meer dan 195cm). 
 • Breedte van het bed
  Naast de lengte van het bed is ook de breedte belangrijk om de juiste maat te bepalen. Een eenpersoonsbed in Nederland is standaard 90cm breed. Een tweepersoonsbed is standaard 160cm breed. Net als voor de lengte kun je ook de breedtemaat van het bed aanhouden om de maat van je matras te bepalen. Een breder tweepersoonsbed is 180cm of 200cm breed, terwijl een smallere variant van 140cm geldt als een twijfelaar.

Stevigheid: hard of zacht matras?

Wil je slapen op een stevig matras of gaat je voorkeur uit naar een meer zacht exemplaar? De matrassen zijn er in principe in drie varianten: zacht, medium of stevig. Met een soft matras ervaar je het typische gevoel van een hotel, door er lekker diep in weg te zakken. Houd er wel rekening mee dat dit type matras minder goed geschikt is als je op je buik slaapt.

Het medium matras is voor de meeste mensen goed geschikt. Je krijgt de ondersteuning die je lichaam nodig hebt, terwijl het bed toch lekker zacht aanvoelt om erin weg te kunnen zakken. Je wordt ’s morgens weer fris wakker, nadat je een nacht lang goed geslapen hebt.

Het stevige matras is geschikt voor iedereen met een wat hoger gewicht of als je ervan houdt om er juist niet in weg te zakken. En slaap je op je buik of voornamelijk op je zij? Ook dan kan het zijn dat het matras dat stevig is je het best zal bevallen. 

Matras kopen

Wil je een matras kopen? Je hebt online de keuze uit een breed aanbod. Zo zorgen we ervoor dat je een zacht, een medium of een stevig matras kunt kopen. En dat je daarbij de juiste maat en afmetingen vindt, net als het materiaal waar jij graag op wilt slapen.

En kom je er zelf niet helemaal uit? Wij adviseren je graag over de matrassen en welk exemplaar je het best kunt kopen. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt, waarop je iedere ochtend heerlijk fris wakker zal worden.