Traagschuim matrassen

Merk -

Maat +

Geschikt voor -

Seizoen -

Dessin -

Type matras -

Materiaal -

Gewichtsklasse -

Stevigheid -

Type slaper -

Vulling -

Kleur +

Boxspring kern -

Slapen op een traagschuim matras? Het materiaal is lekker zacht en warmt op aan de hand van jouw lichaamstemperatuur. Het is op die manier een heel comfortabele keuze, waar veel mensen fijn op slapen. Het matras zal zich naar je lichaam vormen, waardoor het net lijkt of je in een perfect voorgevormde matras plaatsneemt.

Het kan op een goed matras van traagschuim zelfs voelen of je zweeft. Er is geen sprake van drukpunten, waardoor het een heel andere ervaring is dan op matrassen van andere materialen.

Traagschuim werd ontwikkeld door NASA, daarom wordt er ook wel gesproken van NASA-schuim. Het materiaal reageert heel langzaam, dus daar heeft het de naam aan te danken. Het matras zal langzaam inzakken als je erop gaat liggen. En sta je daarna weer op? Dan zal het even duren totdat het matras de oorspronkelijke vorm weer terugheeft.

Wat is traagschuim?

Ben je benieuwd wat traagschuim precies is? Officieel gaat het om Visco Elastisch Polyurethaan-schuim. Het is de officiële benaming, die eigenlijk nooit wordt gebruikt. Voor matrassen en bijvoorbeeld kussens spreken we van traagschuim.

Het is een materiaal dat goede ligeigenschappen biedt en zorgt voor veel comfort. Dat komt door het verdelen en ondersteunen van het lichaamsgewicht. Dat neemt het aantal drukpunten weg, waardoor je vanzelf meer comfort zal ervaren.

Daarnaast zit het schuim de doorbloeding niet of nauwelijks in de weg. Ook dat levert een voordeel op, met name als je wat verder in het matras weg zal zinken. Dus slaap jij bijvoorbeeld op je zij? De schouders en heupen krijgen dan alle ruimte, waardoor je meer comfortabel zal liggen. De doorbloeding blijft op peil, waardoor spieren soepel blijven.

HR-waarde en de densiteit

Het is bij de keuze voor een matras met traagschuim belangrijk om goed te letten op bijvoorbeeld de HR-waarde en de densiteit:

  • HR-waarde
    Kijk naar matrassen met een waarde van 50 en hoger. Het gaat om de dichtheid, op basis van een gewicht in kilogram per kubieke meter. Het geeft als het ware aan dat het matras meer stevig is, om je de juiste ondersteuning te kunnen bieden.
  • Densiteit
    Soms wordt er gesproken van de densiteit of zelfs resilience. Een High Resilience of een matras met een hoge dichtheid en densiteit is dan een betere keuze dan een Standard Resilicience die minder stevig zou zijn.

Traagschuim matrassen kopen

Wil je een traagschuim matras kopen? Het is een goede keuze, waarmee je kiest voor uitstekende kwaliteit. De matrassen vormen zich naar je lichaam, onthouden als het ware je lichaamsvormen en keren dan weer terug naar hun origineel. Je krijgt het gevoel dat je lekker omsloten bent, terwijl je aan de andere kant kunt ervaren dat je zweeft. Dit komt door het verdwijnen van drukpunten, zodat je uitstekend kunt slapen. Een matras van traagschuim is om die reden een uitstekende keuze, waar je ontzettend veel plezier van zal hebben.