Topmatrassen

Merk -

Maat +

Geschikt voor -

Seizoen -

Dessin -

Type matras -

Materiaal -

Gewichtsklasse -

Stevigheid -

Type slaper -

Vulling -

Kleur +

Boxspring kern -

Topmatras Bronze Koudschuim

129,00339,00

Topmatras Bronze Traagschuim

159,00519,00

Topmatras Bronze Latex

159,00519,00

Topdekmatras kopen of benieuwd wat de topdekmatrassen een goede keuze maakt? Met de topmatrassen leg je een extra matras bovenop het reguliere matras. Dat garandeert extra comfort, voorkomt overmatige slijtage en is bovendien een mooie keuze op het bed. Verder is het matras makkelijker te keren en voorkom je bijvoorbeeld de kier tussen twee losse matrassen, als je die kiest voor verschillende stevigheden.

Er kunnen dus allerlei redenen zijn om gebruik te maken van een topper matras. Het is een relatief dun matras, dat vaak maar 5 tot 8 centimeter dik is. Met de topper zorg je ervoor dat je het bed meer comfortabel maakt, al leggen we je ook de andere voordelen graag uit.

Houd er aan de andere kant rekening mee dat een topper lichtjes zou kunnen schuiven. Veel modellen hebben elastieken bij de hoekjes of gebruiken andere technieken om het matras vast te houden. Soms kan het wat onwennig aanvoelen, vooral op een regulier matras dat er niet specifiek voor ontwikkeld is om er een topper op te hebben liggen.

Extra comfort in hete bed

Het belangrijkste voordeel van de topmatrassen is extra comfort, dat je kunt toevoegen aan de rest van je bed. Slaap je bijvoorbeeld op een boxspring? Dan is het heel gebruikelijk om de combinatie van een matrasbodem en een matras aan te vullen met de topper. Zo zorg je ervoor dat je de bodem kunt gebruiken voor de ondersteuning, het matras voor de stevigheid en daarna het topdekmatras voor het comfort.

Dus ga je voor een lekker zacht bed, waarmee je ondertussen zeker weet dat je lichaam de juiste ondersteuning krijgt? Het is dan een goed idee om te kijken naar de topdekmatrassen die er beschikbaar zijn. De kans is groot dat je er extra lekker op zal liggen, waardoor het een feestje wordt om ’s avonds naar bed te gaan.

Langere levensduur van het matras

Bovendien voorkomt de topper op het matras onnodige slijtage. Je ligt op de topper in plaats van op het matras, waardoor die laatste niet zo hard zal slijten. In plaats daarvan gaat het matras een stuk langer mee. Dat komt ook door de meer gelijkmatige belasting, waar de topper voor kan zorgen. Het voorkomt dat er een kuil ontstaat, waardoor het bovendien niet nodig is om het dikke matras te keren.

En wil je het matras toch een keer keren? De topper keer je makkelijker om dan het dikke matras eronder. Dat betekent dat je dit waarschijnlijk gewoon zelf kunt, zodat je er geen hulp van de ander bij hoeft te vragen.

Verder voorkom je met een topdekmatras dat je kunt kopen dat er sprake is van een kier tussen twee losse matrassen. Dus slaap jij op een zachter of steviger matras dan je partner? Met een topper kun je het bed weer opmaken met één breed matras.

Topmatrassen kopen

Topmatrassen kopen? Je hebt de keuze uit een breed assortiment. De matrassen voelen lekker zacht aan, zorgen als toppers voor meerdere voordelen en zijn bijvoorbeeld makkelijk te keren. Het is de ideale aanvulling op de matrasbodem en het matras, bijvoorbeeld om de boxspring samen te stellen. Uiteraard kunnen we je daar goed over adviseren, als je vragen hebt over de materialen en mogelijkheden.