Kussens

Merk -

Maat +

Geschikt voor -

Seizoen -

Dessin -

Type matras -

Materiaal -

Gewichtsklasse -

Stevigheid -

Type slaper -

Vulling -

Kleur +

Boxspring kern -

Cassenz Monaco Hoofdkussen

135,00

Cassenz Le Mans Hoofdkussen

99,00
sy

Cassenz Silverstone Hoofdkussen

29,95

Cassenz Sandown 30 Hoofdkussen

79,95

Kussen kopen? Met onze kussens in alle soorten en maten weet je zeker dat je een goede keuze maakt. Dus zoek je een model om het bed mooi mee op te maken of wil je daarmee voor de juiste ondersteuning van jouw nek zorgen? Wij helpen je het kussen te vinden dat precies past bij de manier waarop je slaapt en waar je naar op zoek bent.

Krijg je het snel warm in bed of heb je goede ervaringen met een bepaald merk? Wij helpen je het kussen te kopen dat je zoekt. Bovendien kun je de kussens bestellen in iedere maat. Dus gaat het om grote kussens om het bed mee op te maken of wil je er op een kleiner bed voor zorgen dat je een compact formaat kunt gebruiken? Bestel ze eenvoudig online, dan gaan wij er voor je mee aan de slag en heb je het kussen snel in huis.

Je hebt de keuze uit merken zoals Silvana en Cassenz, waarmee je kunt rekenen op uitstekende kwaliteit. En zoek je kussens van Cinderella, Ducky Dons, Eastlands of Walra? Vanuit ons uitgebreide assortiment bestel je alles waar je naar op zoek bent en kun je er daarna lekker snel op slapen. 

Maat van het kussen

Het is belangrijk om de kussens in de juiste maat te bestellen. Dus zoek je naar een fijn kussen om goed op te slapen, wil je daar het bed mooi mee opmaken of wil je er meerdere met elkaar combineren? Wij helpen je het model en de maat te vinden waar je goed gebruik van kunt maken:

 • 40 x 60cm
  Het is een klein kussentje, dat je goed kunt gebruiken om jouw bed mooi mee op te maken. Dus zoek je naar meerdere kussens die je met elkaar kunt combineren? Je kunt er makkelijk meerdere van plaatsen, zonder dat het bed snel te vol zal raken. Zo zorg je voor een kleurrijk of juist een strak geheel, afhankelijk van hoe je de rest van het bed op wilt maken om er ’s avonds lekker fris in te duiken. 
 • 50 x 70cm
  Zoek je een kleiner kussen, dat je goed kunt gebruiken om op te slapen? Het kussen heeft de in Nederland gebruikelijke breedte, maar is iets minder hoog dan de meest populaire modellen. Dat betekent dat je er goed op kunt slapen op een bed van 200cm, maar dat het wat uit verhouding zal lijken als je een langer bed hebt. En heb je een groot hoofdbord dat een stukje uitsteekt naar voren? Dan kan dit type kussen helpen om het geheel niet te overweldigend te laten lijken. 
 • 60 x 60cm
  Met dit vierkante kussen voor op het bed zorg je ervoor dat je het mooi kunt opmaken. Het is een prachtige keuze als aanvulling op de rechthoekige modellen. Zo zorg je voor een comfortabel en speels geheel, door met meerdere vormen te werken. Het kussen is geschikt om op te slapen, maar mist wat breedte. Dat betekent wel dat je het kussen goed kunt gebruiken als jouw bed wat minder breed is. 
 • 60 x 70cm
  Op zoek naar de meest populaire en gebruikelijke maat voor een hoofdkussen in Nederland? We slapen over het algemeen op een kussen van 60 x 70cm. Je hebt daarmee voldoende lengte en breedte, om in je slaap lekker te kunnen draaien. 

Stevigheid: zacht of stevig?

De kussens die je kunt kopen zijn er in allerlei soorten en maten, ook als het gaat om de stevigheid daarvan. Dus zoek je een lekker zacht kussen, waar je goed in weg kunt zakken? Wil je het aan de andere kant juist lekker stevig of zoek je naar een middenweg?

Je kunt de kussens bestellen in extra zacht, in zacht, medium en bijvoorbeeld in medium-zacht of in medium-stevig. En zoek je naar een stevig of een extra stevig kussen? In al die gevallen helpen we je online graag een goede keuze te maken. Zo weet je zeker dat je daar goed op zal slapen, om de ochtend daarna fris wakker te worden en klaar te zijn voor een nieuwe dag. 

Voor rug-, zij- en buikslapers

Het is belangrijk om het hoofdkussen dat je koopt af te stemmen op de manier waarop je slaapt. Dus lig je voornamelijk op je buik, op je rug of juist op je zij? Door het kussen daarop af te stemmen zorg je ervoor dat jouw ruggenwervel en de rest van je lichaam mooi recht komt te liggen:

 • Buikslaper
  Slaap je op je buik? Je zoekt dan een kussen waarin je niet te veel weg zal zakken. Met een steviger kussen voorkom je dat je hoofd er te diep in wegzakt, waardoor het lastig kan zijn om te ademen. 
 • Rugslaper
  Als rugslaper heb je een wat zachter kussen nodig. Alleen op die manier komt je nek mooi recht te liggen ten opzichte van je rug. Uiteraard is er enige variatie beschikbaar, zodat je een kussen kiest dat je zelf lekker comfortabel vindt liggen. 
 • Zijslaper
  Ben je een zijslaper? Je hebt een wat steviger kussen nodig, waarin je niet te diep weg zal zakken. Zo komt je ruggenwervel mooi recht te liggen. Het kussen ondersteunt je hoofd, om als het ware recht te blijven liggen ten opzichte van je schouder die tegen de onderkant van het kussen aan zal schuiven. 

Kussen kopen

Wil je een kussen kopen en zeker weten dat je daarmee de goede keuze maakt? Wij helpen je de verschillende kussens online met elkaar te vergelijken. Zo vind je het hoofdkussen waar je naar op zoek bent, waar je iedere ochtend lekker fris op zal ontwaken.