Latex matrassen

Merk -

Maat +

Geschikt voor -

Seizoen -

Dessin -

Type matras -

Materiaal -

Gewichtsklasse -

Stevigheid -

Type slaper -

Vulling -

Kleur +

Boxspring kern -

Latex matras kopen? Het is een matras met een kern van latex. Dit is een soort rubber, dat van nature veerkrachtig is. Het grote voordeel daarvan is dat het een goede ondersteuning biedt als je erop slaapt. Bovendien is het materiaal heel rekbaar en flexibel. Aan de andere kant neemt het niet zo goed vocht op en zal het relatief warm aanvoelen. Gelukkig zijn er varianten beschikbaar die beter ventileren, zodat je het aangenaam fris houdt in bed.

Ben je benieuwd wat de beste keuze is voor een matras van latex? Het is vooral belangrijk om goed te letten op het ventilerend vermogen, net als de vochtopname. Op die manier voorkom je dat het matras na verloop van tijd niet meer zo hygiënisch zal zijn. Of dat je merkt dat het matras te warm wordt, bijvoorbeeld als de temperaturen buiten op beginnen te lopen.

Natuurlijke basis

Voor de huidige latex matrassen wordt er vaak gebruik gemaakt van een synthetische rubber. Het is daarmee geen natuurproduct meer, al gaat het natuurlijk nog steeds om dezelfde natuurlijke basis. Bovendien zou een 100% natuurlatex matras niet mogelijk zijn, omdat dit zou leiden tot het gebruik van latex-melk. Die is vloeibaar en daardoor niet geschikt om een matras mee samen te stellen.

In plaats daarvan voegen fabrikanten bijvoorbeeld latex grafiet toe. Op die manier creëren ze een product dat een natuurlijke basis heeft en ondertussen bijvoorbeeld brandvertragend werkt. Ze voegen positieve eigenschappen toe, aan een product dat nog steeds een goede ondersteuning biedt en bijvoorbeeld volgende mee zal veren.

Tot 10 jaar levensduur

De levensduur van een matras van latex is over het algemeen goed. Je kunt in ieder geval rekenen op zo’n 7 jaar en in bijzondere gevallen zelfs 10 jaar of meer. Het verschil heeft te maken met de mate waarin er gebruik gemaakt wordt van latex en van welke kwaliteit dit is.

Uiteindelijk moet de latex in het matras ervoor zorgen dat u voldoende ondersteuning ervaart. Het biedt comfort en moet terugveren, een functie die na verloop van tijd steeds minder zal worden. Uiteraard kunnen we je daar meer over vertellen, zodat je zeker weet dat je kiest voor een matras van latex waarmee je een goede keuze maakt voor bij jou op het bed.

Latex matrassen kopen

Wil je een van de latex matrassen kopen en ben je benieuwd waar allemaal op te letten? Wij laten het je zien en leggen het je uit, zodat je zeker weet dat je daar op een fijne manier op zal slapen.

Binnen ons assortiment leggen we bovendien graag de verschillen uit tussen een matras met latex en een van de andere materialen en modellen. Zo helpen we je een goede keuze te maken, zowel met de natuurlijke basis van latex als de andere materialen die er beschikbaar zijn. Het resultaat is een fijn matras waar je goed op kunt slapen, zodat je iedere ochtend weer fris wakker zal worden.