Polyether matrassen

Merk -

Maat +

Geschikt voor -

Seizoen -

Dessin -

Type matras -

Materiaal -

Gewichtsklasse -

Stevigheid -

Type slaper -

Vulling -

Kleur +

Boxspring kern -

Matras Star Comfortschuim

84,00193,00

Kindermatras Sams Comfortschuim

45,0050,00

Polyether matrassen kopen of benieuwd naar wat dit materiaal precies inhoudt? Het is het goedkoopste materiaal dat er beschikbaar is. Je bespaart daarmee eenvoudig op de kosten voor een bed. Houd er rekening mee dat het gaat om een bed van schuim, dat inmiddels is achterhaald door een aantal andere materialen die veel meer comfortabel liggen.

Een matras van polyether is een goede keuze als je daar niet zoveel op slaapt. Gaat het bijvoorbeeld om een bed voor de logeerkamer of die je maar af en toe gebruikt? Dan helpt dit om op de kosten te letten, zonder dat je daar na verloop van tijd last zal krijgen.

Het is bij de aankoop van een polyether matras vooral belangrijk om goed te kijken naar de stevigheid, net als naar de te verwachten levensduur. De matrassen zijn niet zo goed als die met andere materialen, al is de prijs daar ook niet naar.

Let op de stevigheid

Wil je een goed matras van polyether kopen? Kijk goed naar de stevigheid waar je op kunt rekenen. Dat zie je aan bijvoorbeeld de SG-waarde van het matras. Met een waarde zoals SG20 moet je er rekening mee houden dat het matras behoorlijk slap zal zijn. Het gaat om 20 kilogram schuim per kubieke meter.

Zou je kiezen voor een polyether matras met een waarde van 40SG? In dat geval gaat het al om het dubbele gewicht. Het matras voelt zwaarder aan, kan een betere ondersteuning bieden en zal daardoor uiteindelijk ook beter liggen. Het matras is meer stug, zodat je minder snel last zal krijgen van je rug of gewrichten.

Levensduur van polyether

De levensduur van een polyether matras is over het algemeen 3 tot 5 jaar. Het is na die tijd verstandig om een nieuw exemplaar uit te zoeken. Op die manier kun je blijven rekenen op een redelijk goede ondersteuning, waar je aan de andere kant de laagste prijs voor betaalt.

Ben je benieuwd wanneer het tijd is om het matras van polyether te vervangen? Kijk goed of er al sprake is van kuilvorming. In dat geval is het een goed idee om naar een nieuw matras uit te kijken. Dat kan opnieuw een exemplaar zijn van polyether, net als in de andere materialen die er beschikbaar zijn.

Polyether matrassen kopen

Wil je een polyether matras kopen, bijvoorbeeld om het bed in de logeerkamer te vernieuwen? Je hebt de keuze uit verschillende modellen. Kijk goed naar de stevigheid en de dikte. De matrassen zijn er al vanaf 10 of 12 centimeter, tot een dikte van bijvoorbeeld 20 centimeter. Op die manier maak je een betere keuze, voor een model waarmee je zeker weet dat je er meer comfortabel op zal liggen.

Houd er rekening mee dat het matras een gesloten celstructuur heeft. Gebruik ademend katoen voor het beddengoed, zodat je op het polyether matras voorkomt dat het snel te warm aan zal voelen.