Dekbedden

Merk -

Maat +

Geschikt voor -

Seizoen -

Dessin -

Type matras -

Materiaal -

Gewichtsklasse -

Stevigheid -

Type slaper -

Vulling -

Kleur +

Boxspring kern -

Lekker dik dekbed gezocht? Of juist op zoek naar luchtig dons om in de zomer onder te slapen? Wij helpen je een keuze te maken uit onze dekbedden, die je bovendien in elke denkbare maat kunt bestellen. Zo vind je het product waar je naar op zoek bent, waarmee je er op jouw bed voor zorgt dat je daar lekker onder kunt slapen en de volgende ochtend weer fris ontwaakt.

Speciaal voor de zomer of de winter

Een dekbed koop je niet zo vaak, dus misschien vind je het lastig om daar de juiste keuze in te maken. Dat kunnen we ons voorstellen, daarom helpen we je er graag bij. Wist je bijvoorbeeld dat er dekbedden zijn speciaal voor de zomer of speciaal voor de winter? Het heeft te maken met de warmteklassen van de producten. We onderscheiden de volgende 4 varianten:

 • Warmteklasse 1
  Een dekbed in warmteklasse 1 is de meest warme keuze. Het is een dikke deken, waarmee je er zelfs tijdens de koudste nachten voor zorgt dat je het niet koud zal krijgen. Ook niet als je met het raam open slaapt, omdat de deken je lekker warm houdt en zorgt voor een fijne nachtrust.
 • Warmteklasse 2
  Ga je voor warmteklasse 2? Het is een warme deken, maar niet zo warm als in klasse 1. Dat betekent dat je er in de Nederlandse winters over het algemeen voldoende aan hebt, zonder dat het te warm wordt als het nog wat minder koud is. Het is de populairste keuze in Nederland voor een winterdekbed. 
 • Warmteklasse 3
  Heb je te weinig aan een dun dekbed uit klasse 4, maar is het ook niet nodig om een winterdeken te gebruiken? Een exemplaar in warmteklasse 3 is dan waarschijnlijk een goed idee. Veel mensen gebruiken deze variant in het voorjaar en in het najaar, net als in de winter als je het snel warm hebt in bed. 
 • Warmteklasse 4
  Wil je vooral voorkomen dat het snel te warm wordt onder de deken? Een dekbed in warmteklasse 4 is dan een goed idee. Dit zijn de luchtige en dunne exemplaren, waarmee je er onder de deken voor zorgt dat het aangenaam blijft en niet te warm zal zijn. 

Zoals je je kunt voorstellen op basis van de warmteklassen heb je de keuze uit bijvoorbeeld een zomer- en een winterdekbed. Wij zetten de verschillen voor je op een rij:

 • Zomerdekbed
  Het zomerdekbed is lekker dun en luchtig. Dat betekent dat de warmte van je lichaam er doorheen naar buiten toe kan stromen. Het dekbed ventileert als het ware, om er met het gebruike materiaal voor te zorgen dat je het niet te warm krijgt.
 • Winterdekbed
  Wil je er in de winter juist voor zorgen dat je het niet te koud zal hebben onder het dekbed? Er is niets zo fijn als warm onder de wol kruipen, waardoor je er het liefst lekker lang in de ochtend onder blijft liggen. Het winterdekbed is een stuk warmer, omdat de dichtheid van het dons of een ander vulmateriaal groter is. 

4-seizoenendekbed 

Je kunt ervoor kiezen om het dekbed ieder half jaar te wisselen, zodat je de zomer en de winter een ander exemplaar gebruikt. Makkelijker is het misschien wel om één 4-seizoenendekbed te kiezen, waarvan je de delen gebruikt afhankelijk van het seizoen. Een dekbed voor de 4 seizoenen bestaat namelijk uit twee delen, die je bijvoorbeeld met drukknopen op elkaar kunt maken. Dat betekent dat je in de winter onder een dubbel dekbed slaapt, die er met warmteklasse 3 en 4 voor zorgen dat het in combinatie gaat om warmteklasse 1. In het voorjaar en najaar kun je liggen onder een dekbed met warmteklasse 3, terwijl je de klasse 4 kunt gebruiken voor de warme zomerse dagen.

Het 4-seizoenendekbed is op die manier een fijne keuze als je graag alles in huis wilt hebben, om tijdens ieder seizoen op een prettige wijze te slapen. Je hebt het op die manier nooit te warm of te koud, omdat je het dekbed dat je kiest daar eenvoudig op af kunt stemmen. 

Dons of veren

Voor de vulling van het dekbed wordt veel gebruik gemaakt van dons of veren. Of voor een combinatie van beiden. Het is een fijn (natuurlijk) materiaal, dat een goede isolerende en tegelijkertijd ventilerende werking heeft. Het materiaal staat bekend om de regulerende werking als het gaat om jouw temperatuur. Dat betekent dat je het in de winter niet te koud zal hebben, terwijl het in de zomer niet te warm wordt.

En twijfel je tussen dons en veren? We zetten de verschillen voor je op een rij:

 • Donzen dekbed
  Is het dekbed (alleen) gemaakt van dons? Het gaat om de daadwerkelijke donsveertjes, zonder de steeltjes die daar aan zitten. Het materiaal is (zeer) licht van gewicht, waardoor je kunt rekenen op een licht en zacht dekbed.
 • Veren dekbed
  Is er gebruik gemaakt van veren? Ook nu gaat het om dons, maar dan inclusief de steeltjes die daaraan zitten. Dit geeft het dekbed wat meer stevigheid en zorgt voor wat meer gewicht, waardoor het dekbed wat zwaarder zal aanvoelen.

In de meeste gevallen is er sprake van een combinatie van de beiden. Het gaat bijvoorbeeld om 90% dons en 10% veren. Op die manier heb je het lichte gewicht en de zachtheid van dons, met een beetje stevigheid om lekker ‘onder de wol’ te kunnen kruipen. 

H2 Uitgebreid assortiment dekbedden: alle afmetingen

Ben je benieuwd naar de ideale afmetingen voor het dekbed? Je hebt de keuze uit veel verschillende formaten. We zetten de mogelijkheden qua lengte en breedte voor je op een rij:

 • Lengte
  Het standaard dekbed in Nederland heeft 200 of 220 centimeter aan lengte. Stem dit af op de lengte van het bed waar je in slaapt.
 • Breedte
  De breedte van jouw dekbed kiezen? Kies die breder dan de breedte van het bed. Dus slaap je in een bed van 160cm breed? Kies dan voor minimaal 200 tot 220cm aan breedte voor het dekbed. Zo hangt het dekbed links en rechts een stuk over, om het bed mooier op te maken en in je slaap gemakkelijk te kunnen draaien.

Je hebt online de keuze uit dekbedden in bijvoorbeeld 200 x 220, 200 x 240 en 220 x 220 of 220 x 240. En zoek je de juiste afmetingen voor een eenpersoonsbed? Kijk naar bijvoorbeeld 120 x 220 of 140 x 220, waarmee je links en rechts weer zorgt voor wat extra ruimte. 

Dekbed kopen

Wil je een dekbed kopen? Bestel het exemplaar dat jij zoekt online, dan gaan we er voor je mee aan de slag. En heb je vragen over een van de dekbedden of twijfel je over de juiste maat? Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer.