Kindermatrassen

Merk -

Maat +

Geschikt voor -

Seizoen -

Dessin -

Type matras -

Materiaal -

Gewichtsklasse -

Stevigheid -

Type slaper -

Vulling -

Kleur +

Boxspring kern -

Kindermatras Sams Comfortschuim

45,0050,00

Kindermatras Sams Koudschuim

65,0080,00

Kindermatrassen kopen? Het is belangrijk om de juiste maat te bestellen, net als een matras dat voldoende stevig is. Kinderen zijn in de groei, wat betekent dat ze meer stevigheid nodig hebben dan volwassenen. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden in het matras. Kies het matras niet te zacht, zonder aan comfort in te leveren. Op die manier is het bed goed geschikt voor in de groei, zodat kinderen er fijn op zullen slapen.

Het matras voor kinderen is er in allerlei afmetingen. Let goed op zowel de lengte als de breedte. Voor de breedte is een maat zoals 90 centimeter standaard. Kinderen hebben dan voldoende ruimte om vrij te bewegen. Het is aan de andere kant een bed dat goed in de kinderslaapkamer past, zodat er nog ruimte genoeg overblijft voor een kast, een eventueel bureau en andere spullen die zij hebben staan.

Ideaal voor in de groei

Het is voor kinderen belangrijk om een bed te kiezen dat goed geschikt is voor de groei. Let op de stevigheid, net als op de materialen die voorkomen dat kinderen last krijgen van allergieën. Deze matrassen helpen de goede groei en ontwikkeling te bespoedigen, waardoor je kleine er zoveel mogelijk aan zal hebben.

Daarnaast zoek je een matras dat de juiste lengte heeft. Maak bijvoorbeeld gewoon gebruik van 200 centimeter voor kinderen van 12 jaar en ouder. Onder die leeftijd kun je soms af met een kleiner matras. Toch slapen kinderen uiteindelijk het lekkerst in een normaal eenpersoonsbed. Zo hebben ze de ruimte om te groeien en vrij te bewegen, zowel in de lengte als de breedte.

Een standaard matras voor kinderen is zo’n 14 tot 15 centimeter dik. Het bed hoeft minder dik te zijn dan die voor volwassenen, omdat kinderen over het algemeen nog een stuk lichter zijn. Een te stevig en dik matras zou niet lekker comfortabel liggen, omdat het gewicht daarvoor nog te laag is.

Precies stevig genoeg

Kinderen slapen het lekkerst op een matras dat aan de ene kant niet te zacht is, maar tegelijkertijd nog wel lekker comfortabel ligt. Een relatief stevig matras helpt te voorkomen dat ze last krijgen van pijntjes, die er op hun jonge leeftijd nog niet zouden mogen zijn.

Kies een relatief stevig matras, dat de ondersteuning biedt die ze nodig hebben. Op die manier wordt de ruggenwervel goed ondersteund, met in het verlengde daarvan ook de nek en natuurlijk het hoofd. Het zijn de belangrijke onderdelen, die in bed goed moeten liggen om weer fijn wakker te worden.

Kindermatrassen kopen

Wil je een matras voor kinderen kopen? Je hebt de keuze uit meerdere modellen, die natuurlijk 100% veilig zijn. Bovendien zijn ze bedoeld voor kinderen in de groei. De matrassen bieden de juiste mate van stevigheid, terwijl ze ondertussen toch heerlijk comfortabel liggen. Het is het beste van twee werelden, waardoor het voor kinderen een feestje wordt om naar bed te gaan op hun nieuwe matras.