Moltons

Merk -

Maat +

Geschikt voor -

Seizoen -

Dessin -

Type matras -

Materiaal -

Gewichtsklasse -

Stevigheid -

Type slaper -

Vulling -

Kleur +

Boxspring kern -

Moltons kopen? Het is een belangrijke matrasbeschermer, waar je gebruik van maakt onder het laken. Je voorkomt daarmee dat het matras vervuild raakt met transpiratie(vocht), waar we ’s nachts allemaal in meer of mindere mate last van hebben.

Zoek je een waterdichte molton, gaat het je om een goede matrasbeschermer of ben je benieuwd hoe je jouw bed er goed mee kunt opmaken? We leggen het je uit, zodat je een goede keuze maakt voor een materiaal om jouw matras mee te beschermen. Zo weet je zeker dat het matras zo lang mogelijk goed van kwaliteit blijft, om er lekker fris op te kunnen slapen.

Let goed op de maat van de moltons die je bestelt. Stem de maat af op die van het matras, en niet op die van het dekbed. Een goede molton heeft dezelfde maat als het matras, waarbij je zowel de lengte en de breedte als ook de hoogte goed in de gaten houdt. Een topper-matras is bijvoorbeeld smaller dan een regulier (boxspring)matras, iets waar je rekening mee moet houden als je de molton koopt.

Bescherming van het matras

Heb je een mooi nieuw matras gekocht? Of lig je daar al jaren heel fijn op en wil je dat graag zo houden? Het is belangrijk om gebruik te maken van een goede molton. Het is de eerste laag van bescherming die je aanbrengt, voordat je verder gaat met het laken en de rest. Wij zetten het voor je op een rij:

 1. Molton
  Begin met de molton. Het is de eerste laag om het matras, waarmee je voorkomt dat transpiratie(vocht) erin kan doordringen.
 2. Laken
  Op de molton zorg je voor het laken, waar je fijn op zal slapen. Het is een extra beschermende laag, die bovendien comfort biedt.
 3. Dekbed met overtrek
  Maak je bed op met het dekbed en een overtrek. Kies een mooi exemplaar, om een dekbed dat je lekker warm houdt.
 4. Kussens op het bed
  Plaats daarvan de kussens op het bed. Gebruik kussens om goed op te slapen, net als eventuele decoratiekussens.
 5. Sprei of plaid
  Het bed zo mooi mogelijk opmaken? Gebruik een sprei of een plaid, waaronder je het bovendien extra warm kunt maken.

Waterdicht of waterafstotend

Wil je de molton gebruiken om het matras zo goed mogelijk te beschermen? Dat doe je met een waterdicht of een eventuele waterafstotend model. Verlies je relatief veel vocht of merk je dat je veel zweet? De waterdichte en waterafstotende modellen kunnen dan een goede keuze zijn. Je houdt het matras lekker fris, om er iedere avond fijn op te slapen.

Moltons kopen

Wil je een molton kopen? Je hebt de keuze uit een breed assortiment, waarvoor je uiteraard een lage en scherpe prijs betaalt. Zo weet je zeker dat je er goed en goedkoop gebruik van kunt maken. Bestel jouw molton online, dan gaan we ermee aan de slag en heb je die snel in huis.